PRADŽIŲ PRADŽIA…..

  • Paskelbė Loreta Zelniene
PRADŽIŲ PRADŽIA…..

Daugelis mūsų klientų žino verslo atsiradimo istoriją, bet daugelis dar vis paklausia : “kodėl gimė būtent tokia kepyklėlės idėja - kepiniai be gliuteno?”

 

Namai be gliuteno

Verslo idėja gimė iš savo asmeninės patirties, iš savo asmeninių šeimos išgyvenimų, o po to jau ir iš noro pasidalyti sukaupta patirtimi su kitais, panašaus likimo žmonėmis.

Prieš septynis metus (2014 m.), po ilgų mažosios dukrytės ligų paieškų, sužinojome, kad ji alergiška gliutenui. Iki to suvokimo ir priežasties atradimo buvo praeitas ilgas, 4 metų ieškojimų ir nerimo kelias. Jau nuo metukų prasidėjo pastovių kosulių, pereinančių iki dusimo, etapas. Dukrytė tiek stipriai nesustodama kosėdavo, kad pradėdavo dusti. Nepadėdavo dažniausiai nei inhaliarorius, nei adrenalinas, pastovūs vizitai vaikų ligoninėje - tekdavo malšinti dusulius ne tik su hormoniniais preparatais, bet ir lašinėmis, plečiančiaisiais. Pradėjus nuo metukų valgyti vis įvairesnį maistą, prasidėjo dar ir vidurių užkietėjimas, formavosi kilpa. 1.5 metų teko gyventi su laisvinančiaisiais, vis lankydavomės Kauno klinikose, kur buvo tuo metu konstatuota, kad per ilgas žarnynas ir reikia dviejų operacijų. Žinoma nesutikom, norėjosi dar ir dar informacijos bei žinių kas čia vyksta. Turėjome nutraukti laisvinančiuosius vaistus. Taip sutapo, kad tuo metu pati labai domėjausi žaliavalgyste. Pasikonsultavus su praktikuojančia žaliavalge, įsiklausius į patarimus, mūsų racione atsirado žalieji kokteiliai. Taip mūsų kiekvienas rytas ir iki šiol, prasideda žaliaisiais kokteiliais arba vaisiais, atsisakėme pieno produktų. Palaipsniui susitvarkė dukrytės žarnynas. Bet kosuliai ir dusimo priepoliai nesiliovė.

Namai be gliuteno 1

Vieno iš paskutinių mūsų vizitų vaikų ligoninėje, dukrytė išsamiau buvo apžiūrėta gastro gydytojos. Gydytojos nuostaba buvo, kad trachėja yra vieni randai ir tada sužinojome, kad tai galima pasekmė pastovaus rūgšties kylimo. Pradėjus domėtis kas gali 4 m. vaikui taip kelti rūgštis, viena iš išskaitytų internete versija ir buvo kad tai gali būti gliutenas. Tuo metu tikrai informacijos buvo labai mažai ir mažai kas apie tai žinojome. Buvo nauja ir mums, tėvams. Pabandžius dvi savaites eliminuoti iš raciono duonos gaminius, makaronus, kepinius iš kvietinių miltų - akivaizdžiai pagerėjo mergytės sveikata, liovėsi kosuliai, dingo toksikacija paakiuose. Tai buvo gruodžio mėnuo, po jos 5-ojo gimtadienio. Labai puikiai pamenu, kaip gerą pusmetį, iki Tėvo dienos birželio mėnesio, buvo visiškai sveika mergaitė, be kosulių. Vis spėliojome - ar tai sutapimas ar tikrai tai buvo nesiliaujančių kosulių priežastis. Per šventę išdrysom duoti mažą gabaliuką šakočio. Ir po gero pusvalandžio pradėjo krenkšėti, lyg kosėti. Vaistų pagalba nuraminome refluksą. Įsitikinome ir supratome, kad tai ir yra mūsų ligų priežastis. Pasidarėme gliuteno netoleravimo tyrimą, kuris, po gero pusmečio jau nevartojimo gliuteno, vistiek rodikliai parodė netoliaravimą. Tai va taip jau aštunti metai ir gyvename be gliuteno. 

Mažoji balerina Namai be Gliuteno

Sužinojus kad mergytė netoleruoja gliuteno, pradėjau skaityti įvairią literatūrą, ėmiau pati kepti ir gaminti namuose. Per du metus sukaupusi žinių bagažą, išbandžiusi begalę receptų, supratau, kad mano sukaupta patirtis gali būti naudinga ir kitoms šeimoms, žmonėms, kurie susidūrė su gliuteno netoleravimu. Taip nusprendžiau įkurti specializuotą kepyklėlę, kurioje būtų kepama ir prekiaujama kepiniais be gliuteno bei laktozės.

Jau gimus naujo verslo subrandintai idėjai, susapnavau atidarymą, sapne pamačiau ir kepyklėlės pavadinimą. Taip ir gimė “Namai be gliuteno” kepyklėlė, krautuvėlė ir kavinukė , viskas po vienu stogu.


JŪSŲ KREPŠELIS (0)

Krepšelyje nėra prekių
Į VIRŠŲ